Udstyr

Hvilket mærke og type strikkeudstyr skal man vælge?

Det er meget individuelt om man kan lide at strikke med træ, metal, plastik eller kulfiber. Der må man prøve sig frem. Jeg foretrækker stadig uden sammenligning træ.

Mine foretrukne pinde er af mærket KnitPro. De producerer kvalitets pinde med den helt rigtige spids. En spids jeg ikke stikker mig på eller er så rund, at den ikke fanger garnet ordentligt.

KnitPro træpindene er lavet i mange lag birketræ, så de er utroligt stærke. Pindene er perfekt spidse og meget lækre at holde på.

Jeg har nu færdigtestet de nye KARBONZ strikkepinde fra KnitPro. De er fremstillet af kulfiber. Nøjagtig samme type kulfiber, som bliver brugt i fly og rumskibe.

Jeg har testet pindene med mange typer garn. Og selv om jeg ser en fordel i, at de helt tynde pinde ikke knækker så let som træudgaven, så er den lille spids af messing nogen gange lidt irriterende. Kanten mellem messingtip og kulfiber kan ofte tydeligt mærkes når garnet glider over den. Man vænner sig til det, og fingrene lærer hurtigt at tage højde for kanten. Men du opnår ikke den samme lette fornemmelse som med træpindene.

Kulfiber er et materiale, som er kendt for sin fleksibilitet, høje brudstyrke, minimale vægt, store modstandskraft. Læg dertil en overflade, hvor maskerne kan glide let på pinden. Materialet er  lettere eftergivende i de bløde strikkebevægelser. Alt sammen fordele som er ideelle for strikkepinde og behageligt for strikkeren. Spidserne er forstærkede med tips i forniklet messing.

Strikkemarkører

Jeg synes bedst om de strikke markører der hænger i en lille vire i modsætning til de brede ringe man kan sætte på pindende. De brede er ikke rare at holde på. Strikkemarkørerne på den lille vire mærkes stort set ikke.

Hvis man vælger en markør med en “hård” ring, altså ikke en vire der kan give sig når du flytter den over på næste pind, kan du opleve, at pindene kiler sig fast i ringen og dermed er markøren mere besværlig at flytte over.

Maskemarkører