Får får ikke får, får får… får???

Bissens gipsbisps gipsgebis.
Stativ, stakit, kasket.
Man kan ikke altid plukke frisk frugt med en brugt frugt plukker.
Fem flade flødeboller på et fladt flødebollefad…

Som barn grinede vi meget i forsøget på at sige disse sætninger. Min far var lokal hundredemetermester i disciplinen vrøvlesnak og kunne sige “Bissens gipsbisps gipsgebis” så let som ingenting. I den disciplin er jeg fuldstændig talentløs.

Ovenstående sætninger beskriver meget godt den følelse jeg sidder med efter igangsætning af mit seneste projekt; “Fåretrøjen“. Jeg er VILD med Fåretrøjen, men helt og aldeles talentløs til Fair Isle strik. Jeg slår lige så meget knude på tungen når jeg strikker Fair Isle, som jeg gør når jeg skal sige fjollede sætninger.

Men nu VIL jeg lære det! Rigtigt! Talentløs eller ej!

I min søgen efter videoer der kunne hjælpe mig igang, faldt jeg over Bodil Munchs meget lærerige video om hvordan man hæfter tråden på bagsiden når man strikker mønsterstrik.

Den er simpelthen lige til at gå til. Let at forstå og en kæmpe hjælp. Bemærk lige hvor tjekket maskerne sidder på Bodils pinde! De er ihvertfald strikket med den rette spænding på garnet! Det er vildt imponerende og meget inspirerende.

Min Fair Isle skæbne blev med sikkerhed beseglet, da jeg så “Løvfaldsjalet” Bodil strikker på i videoen. Det må jeg simpelthen lære at strikke!

Så når jeg er nået i mål med mine får, er jeg forhåbentlig kommet en tand tættere på at kunne strikke Bodils smukke sjal… Meget optimistisk er opskriften allerede købt. Og med en sød mail fra Bodil er der blod på tanden. Drømmen lever!

Som I kan se – på mit ubehjælpsomme nybegynderstrik herunder – er der heldigvis mange får tilbage på trøjen…

De gladeste hilsner fra Mette, der holder tungen lige i munden, skruen i vandet og humøret højt

IMG_3958

 

 

 

Kommentarer er meget velkomne, jeg bliver glad for dem alle

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *