Mit første rigtige strikkekursus…

Min strikkeviden har jeg fra min tålmodige mor. Det første jeg lærte var at strikke sokker. Hun sagde altid “Kan du strikke sokker, kan du strikke alt!”. Men da min mor nu kun lever i hjertet, må jeg ty til nye metoder hvis jeg vil udvide min strikkehorisont.

Så jeg meldte mig til mit første FOF strikkekursus i Haslev. Jeg skulle lære nye teknikker til flottere venderækker.

Vi var 14 strikkeglade kvinder samlet og det var bare super hyggeligt! Jeg fandt hurtigt ud af, at mange af deltagerne kendte hinanden, eller havde mødtes på tidligere kurser.

Snakken gik lystigt. Så lystigt, at jeg tror lærerinden ønskede sig tilbage til den tid hvor man måtte tage pegepinden i brug til andet end at pege med. Igen af os kom dog hjem med fysiske mærker 🙂

Kurset var godt. Jeg lærte flere nye teknikker. Men det bedste var egentlig mødet med en masse fantastiske kvinder. Fire af dem mødes i Dalby forsamlingshus hver tirsdag sammen med andre strikketøser og jeg har fået lov til også at komme og lege med dem. Sikke en skøn bonusoplevelse!

Dog var der lidt malurt i bægeret, for under en snak om hvor jeg havde købt mit garn til min “Slægtning” og jeg gladeligt fortalte om garnudsalg.dk kom underviseren og fortalte, at jeg jo lige skulle tænke på, at garnet fra Garnudsalg var maskinopspundet og uvasket.

Og at det var derfor garnet kunne sælges så billigt. At garnet derfor var fyldt med sundhedsskadelig spindeolie. Og var jeg ansat i industrien, skulle jeg bruge gummihandsker hvis jeg skulle håndtere garnet. Alt det olie jeg nu sad og strikkede med kunne på sigt give mig allergi, hovedpine og andet væmmeligt.

Jeg blev egentlig ret ked af det. Jeg har en guddatter vi fandt ud af ikke kan tåle spindeolien før efter vask, og kender derfor godt til at nogen kan få udslæt af olien.

Men jeg vidste ikke, at jeg på sigt kan få allergi og alt mulig andet grimt af at strikke i uvasket garn.

Jeg spekulerede over det hele vejen hjem fra Haslev. Jeg strikker virkelig meget og blev bekymret for om det virkelig kunne være rigtigt? Skulle jeg være bekymret? Jeg ville være frygtelig ulykkelig hvis min hobby udgør en sundhedsrisiko for mig.

Så straks jeg var hjemme igen, satte jeg mig til tasterne og delte min bekymring med Liselotte og Kenneth hos garnudsalg. Som altid er der service til fingerspidserne. Jeg havde svar samme aften.

Der er sikkert andre end pigerne på venderække-kurset der har hørt denne beskrivelse før, så hvis der er andre bekymrede strikkeglade der har hørt det samme, vil jeg anbefale jer at kontakte Garnudsalg og blive beroliget.

Jeg er ihvertfald ikke længere bekymret og har tænkt mig, at strikke løs med garn fra Garnudsalg! Jeg har jo ikke lavet et PHD studie i spindeolie, men garnet er efter min bedste overbevisning ikke farligt!

Jeg synes det er uprofessionelt af underviseren (der jo som underviser har en vis autoritet), at tale grimt om andres garn når hun selv sælger garn – der i øvrigt ikke på nogen måde kan hamle op med priserne hos Garnudsalg.

Læs om spindeolie m.m. på garnudsalg.dk

Summasummarum; en dejlig dag hvor mødet med skønne, fantastiske, hjælpsomme kvinder vil være det jeg tænker tilbage på.

P.s. Jeg er på ingen måde sponsoreret af Garnudsalg. Jeg er bare en meget tilfreds kunde.

DSC_4430

Kommentarer er meget velkomne, jeg bliver glad for dem alle

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *